KONFERENCIJA - ZANEMARI RAZLIKE, POŠTUJ DRUGOG I DRUGAČIJEG!

PRVA KONFERENCIJA “ZANEMARI RAZLIKE
KAKO IZGRADITI TOLERANCIJU I SUZBITI INCIDENTE MOTIVISANE PREDRASUDAMA MEĐU MLADIMA”


Poštovani/a,

Pozivamo Vas na prvu Konferenciju pod nazivom “ZANEMARI RAZLIKE – Kako izgraditi toleranciju i suzbiti incidente motivisane predrasudama među mladima”. Konferencija će se održati 23.10.2013. godine s početkom u 12.00 (Centar za mlade Grbavica, Kemala Kapetanovića 17).

Vijeće mladih općine Novo Sarajevo (kojeg čini DOP, KNS, Obrazovanje gradi BiH, Crveni križ Novo Sarajevo i H.O. "Bezdan") u saradnji sa OSCE – om i Općinom Novo Sarajevo, pokrenulo je projekat pod nazivom „Zanemari razlike”. Glavni cilj projekta je da kod mladih ljudi, srednjoškolaca, razvijemo osjećaj odgovornosti prema društvu suzbijanjem incidenata motivisanih predrasudama, tj.  razvijanjem senzibiliteta za toleranciju. U okviru projekta odradit ćemo nekoliko edukativnih radionica sa mladima na teme kao što su: suzbijanje govora mržnje, prihvatanje drugog i drugačijeg, te izgradnja tolerancije.

Govornici Konferenecije biće predstavnici relevantnih institucija, NVO-a, međunarodnih organizacija koji godinama rade na ovoj tematici kao bi doprinjeli boljoj demokratizaciji cjelokupnog bosanskohercegovačkog društva.

Molimo Vas da nam potvrdite, da li ste zainteresovani da budete gosti/gošće na ovoj konferenciji, do petka 18.10.2013. godine, putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem telefona: +387 62 295 078 (Amina Kurtagić), kako bismo Vam na vrijeme mogli poslati agendu

Ko je online

Ko je na portalu: 7 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika

Broj pregleda članaka
226816
Vi ste ovdje: Home Aktuelnosti KONFERENCIJA - ZANEMARI RAZLIKE, POŠTUJ DRUGOG I DRUGAČIJEG!